Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB – CC Cream,..

Jullie kennen het wel, die eeuwige zoektocht naar de perfecte foundation, BB of CC Cream. Want geef toe.. het aanbod is oneindig net zoals de prijzen! Ik gebruik sinds mijn 15 à 16 jaar foudation, compact poeder, dagcrème met een kleurtje.. alles is al de revue gepasseerd. De laatste jaren heb ik me op de BB markt gestort en de laatste maanden op de CC markt! Verschillende merken heb ik geprobeerd; High End merken zoals Chanel, Dior, Clinique, YSL,.. maar de budgetmerken zoals; Catrice, Essence, Hema,..En sinds ik zelf blog is het er niet op verbeterd.. ik lees (bijna) dagelijks zoveel mogelijk blogs, de één test merk A, de ander test merk B, en Eefje noteert alles mooi op een blaadje om dan uiteindelijk bij Kruidvat of whatever met mijn briefje op zoek te gaan naar merk A, B, C, D…
Ook als ik iets koop in de parfumerie, vraag ik steeds samples van Foundations, BB’s of CC’s. Je weet nooit dat de ‘perfecte’ er tussen zit..

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB - CC Cream,..

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB - CC Cream,..

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB - CC Cream,..

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB - CC Cream,..

Maar wat heb ik nu ondervonden na die lange, lange zoektocht.. dat is, dat ik steeds opnieuw naar hetzelfde tubetje in mijn lade grijp en dat is de Nude Magique BB Cream van L’Oréal. Om één of andere reden voel ik mij het best met een laagje van deze BB. Onlangs liep ik opnieuw in het kruidvat (mijn BB was op) op zoek naar een vervanger. Want er zijn toch nog betere dan deze? niet? Ik testte op mijn hand CC’s van Gosh, CC’s van Max Factor..tot ik aan het standje van L’Oréal kwam en ik toch weer de Nude Magique mee nam.. maar deze keer een lichtere kleur (mijn mooie bruine zomer kleurtje is met de noorderzon vertrokken) Ik koos dus voor de ‘Light’ skin tone.

Mijn zoektocht naar de perfecte Foundation, BB - CC Cream,..
Wat is er nu zo prettig aan deze BB, dat ik steeds opnieuw voor deze kies: Ten eerste, hij smeert ongelooflijk goed uit (de textuur is zeer licht en luchtig). De kleur net uit het tubetje is wit met paarse stipjes, maar eens je hem opensmeert op je gezicht zie je de werkelijk kleur (de ‘light’) is geschikt voor een lichte huidskleur en daarom ook voor mij. Ik poeder hem af met de Catrice – All Matt Plus en werk daarna mijn gezicht nog af met oogschaduw, eyeliner, mascara, highlighter en blush.

Herken jij dit en neem jij ook steeds opnieuw naar dezelfde Foundation, BB of CC Cream? Of ben je nog steeds op zoek?

XOXO
Eefje

 • Ik gebruik momenteel even geen foundation!

 • Ik gebruik gewoon foundation :) ik meng er twee, dat is bij mij het beste :)

 • Ik vind de Vitamine E BB Cream van The Body Shop erg fijn!

 • Ik gebruik een Estee Lauder foundation, en een MAC pro longwear maar ik gebruik ze niet iedere dag. :)

 • Wendy (B)

  Ik ben nog steeds op zoek…

 • Ik heb ook een favo BBCream die ik steeds opnieuw koop; de oranje van Skin79. Die vind ik zo fijn!

 • de eeuwige zoektochten haha! Heb het zelf met eyeliners gehad, wat heb ik mij rot gezocht naar een fijne eyeliner, dus snap heel goed hoe lastig dat is

 • Ik gebruik al een aantal jaar Clinique, omdat ik een hele moeilijke huid heb, maar ik merk wel dat het niet zo dekt als ik wil dat het dekt. Dus,, misschien moet ik weer overgaan op mijn foundation ipv mijn BB cream. Of een ander merk? Ik weet het niet.

 • Leuk artikel! Ik gebruik nu al een paar maanden mijn Rimmel BB cream, voor mij werkt ie goed! :)

 • ik gebruik al eeuwig een crème foundation van mylène, ik keer er altijd op terug. mat en ik glim niet en bij bb’s heb ik dat soms wel.

 • ik sta altijd open om nieuwe producten uit te proberen,
  mijn favoriete foundation op dit moment is nars sheer glow. Ik heb hier ook een artikel over geschreven :)